keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Ympärileikkaukset?

Miksi Tehdään? Eri syitä? 

Yleisin syy ympärileikkaukseen on uskonto. Esimerkiksi Suomessa juutalaiset ja tataarit ovat jo 1800-luvulta lähtien tehneet poikien ympärileikkauksia ilman viranomaisten puuttumista asiaan. Ympärileikkauksen syynä voi tietty myös olla hygienia tai ulkonäkö.

Missä Tehdään? Mitä sanoo Suomen valtio?

Ympärileikkauksia tehdään useimmiten uskonnollisissa menoissa kotioloissa/sairaaloissa.
Viimeksi vuonna 2008 Suomen korkein oikeus katsoi, että uskonnollisista tai kulttuurisista syistä tehty poikien ympärileikkaus on sallittua, mikäli se tehdään asiallisesti. Toisaalta Suomessa viimeksi joulukuussa kahdessa tapauksessa vanhemmat olivat käräjillä ympärileikkauksen vuoksi. Sosiaali- ja terveysministeriössä oli vuonna 2008 valmisteilla laki, jolla uskonnollisista ja kulttuurisista syistä suoritettava poikien ympärileikkaus olisi nimenomaisesti laillistettu. Ympärileikkauksen suorittajan olisi tullut olla ammattilääkäri, ja vähävaraiset perheet olisivat voineet teettää sen sairaalassa maksutta.

Mielipiteeni Asiasta?

Minun mielestäni ympärileikkauksessa ei ole mitään pahaa eikä sitä kuuluisi yrittää hävittää. MUTTA ympärileikkausta ei saisi suorittaa nuorille pojille ilman heidän omaa mielipidettään, ympärileikkauksen jälki tulee näkymään lapsen loppuelämän ja tämän tyyppinen päätös ei mielestäni kuulu vanhempien tehtäväksi.




Mindfulnes & Meditaatio

Mindfulness?

Mindfulness suomennetaan useimmiten tietoisuustaidoiksi tai hyväksyväksi, tietoiseksi läsnäoloksi. Sen länsimaisten sovellusten edelläkävijä Jon Kabat-Zinn määrittelee mindfulnessin yksinkertaisesti tilaksi, jossa kohdennamme huomiomme erityisellä tavalla: tarkoituksellisesti, nykyhetkessä ja ilman arviointia.  Se on mielentila, jossa ihminen tiedostaa ajatuksensa, tunteensa ja motivaationsa ilman niiden arvostelua.

Meditaatio?

Meditaatio voi tarkoittaa erilaisia asioita eri ihmisille. Toisille se voi olla keino löytää sisäinen rauha ja hiljaisuus. Toisille se taas voi olla tapa kokea olemisen ja rakastamisen hurmio. Joillekkin se voi olla tie valaistumiseen ja totuuden ymmärtämiseen. Meditaatio on henkilökohtainen kokemus jonka vaikutukset vaihtelevat riippuen henkilöstä.


perjantai 23. tammikuuta 2015

Antisemitismi

Berliinin holokaustimuistomerkki.

Antisemitismi=Antijudaismi?

Antisemitismi ja Antijudaismi ovat molemmat hyvin samanlaisia mutta eivät tarkoita samaa asiaa, Antijudaistisen ja antisemitistisen suhtautumistavan erottaminen on käytännössä hankalaa.

Antisemitismi tarkoittaa vihamielistä suhtautumista juutalaisiin joko heidän juutalaisen uskonsa tai kansallisuutensa vuoksi. Antisemitismi voi kohdistua juutalaisiin yksilöinä tai ryhmänä, ja se voi ilmetä esimerkiksi syrjintänä tai väkivaltana.

Antijudaismi  on juutalaisen uskonnon ja sen harjoittajien vastustusta. Antijudaismi on uskonnollisesti suuntautunutta, usein kristillistä, ja siten eroaa poliittisiin, rodullisiin ja kulttuurisiin ennakkoluuloihin PERUSTUVASTA antisemitismistä.

maanantai 19. tammikuuta 2015

Je Suis Charlie

Freedom of Speech, Oui?

Charlie Hebdo:n tapahtumien jälkeen monet ihmiset ovat nousseet puolustamaan sananvapauttaan ja tämän movementin slogan on ollut ''Je Suis Charlie''. Charlie hebdon Muhamed parodia piirrosten jälkeen islam-extremistit menivät lehden pääkonttoriin ja alkoivat tulittaa työntekijöitä. Onnettomuuden jälkeen Charlie Hebdo julkaisi jälleen parodia kuvan muhamedista tällä kertaa profeetalla oli kädessään lappu jossa luki ''Je Suis Charlie''. 

Oliko Charlie Hebdon vastaus hyökkäykseen järkevä?

Vaikka itse kannatankin sananvapautta, niin omasta mielestäni toisen Muhamed kuvan julkaisu ei ollut järkevää. Nämä terroristit ovat jo todistaneet että he voivat kylmäverisesti tappaa ihmisiä uskonsa vuoksi, ja minä uskon että jos Charlie Hebdo jatkaa parodia piirrosten tekemistä toinen hyökkäys tulee varmasti tapahtumaan. Julkaisemalla lisää kuvia Muhamedista he vaarantavat jokaisen Charlie Hebdo työntekijän hengen mikä ei ole oikein. Ensimmäisen hyökkäyksen uhrien läheiset voivat viellä syyttää terroristejä muttajos seuraava isku tulee niin myös Charlie Hebdo on osallisesti syypää siihen.

Vedä Kissaa hännästä ja kissa näyttää kyntensä...