keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Ympärileikkaukset?

Miksi Tehdään? Eri syitä? 

Yleisin syy ympärileikkaukseen on uskonto. Esimerkiksi Suomessa juutalaiset ja tataarit ovat jo 1800-luvulta lähtien tehneet poikien ympärileikkauksia ilman viranomaisten puuttumista asiaan. Ympärileikkauksen syynä voi tietty myös olla hygienia tai ulkonäkö.

Missä Tehdään? Mitä sanoo Suomen valtio?

Ympärileikkauksia tehdään useimmiten uskonnollisissa menoissa kotioloissa/sairaaloissa.
Viimeksi vuonna 2008 Suomen korkein oikeus katsoi, että uskonnollisista tai kulttuurisista syistä tehty poikien ympärileikkaus on sallittua, mikäli se tehdään asiallisesti. Toisaalta Suomessa viimeksi joulukuussa kahdessa tapauksessa vanhemmat olivat käräjillä ympärileikkauksen vuoksi. Sosiaali- ja terveysministeriössä oli vuonna 2008 valmisteilla laki, jolla uskonnollisista ja kulttuurisista syistä suoritettava poikien ympärileikkaus olisi nimenomaisesti laillistettu. Ympärileikkauksen suorittajan olisi tullut olla ammattilääkäri, ja vähävaraiset perheet olisivat voineet teettää sen sairaalassa maksutta.

Mielipiteeni Asiasta?

Minun mielestäni ympärileikkauksessa ei ole mitään pahaa eikä sitä kuuluisi yrittää hävittää. MUTTA ympärileikkausta ei saisi suorittaa nuorille pojille ilman heidän omaa mielipidettään, ympärileikkauksen jälki tulee näkymään lapsen loppuelämän ja tämän tyyppinen päätös ei mielestäni kuulu vanhempien tehtäväksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti