maanantai 2. helmikuuta 2015

Katollisen Kirkon Manaajat

Ensireaktio?

Olin yllättynyt kun kuulin että katollisella kirkolla on viellä tänäkin päivänä ihmisiä jotka tekevät manaajan työtä kirkolle. Olin kuullut aikaisemmin katollisen kirkon manaajista mutta luulin aina että se touhu oli loppunut jo aikoja sitten.

Pop-kulttuurin Manaajat?

Anime-sarjan ''Blue Exorcist'' päähenkilö Rin Okumura on true cross academyn manaaja sekä saatanan poika, sarjan muut manaajat käyttävät apunaan raamatun sanoja ja ristejä mutta Rin pystyy manaamaan pahoja henkiä miekallaan johon on suljettu Rinin saatanalliset voimat. Sarjan manaajat vastaavat yllätys yllätys katolliselle kirkolle johon tärkeimmät ja taitavimmat manaajat kuuluvat.

NBC:n uudessa televisio-sarjassa Constantine:ssa John Constantine metsästää/karkoittaa Demoneita ja yrittää tuoda takaisin tytön jonka sisäpiiri-Demoni vei helvettiin.

Minun Mielipiteeni?

Skeptinen mielipiteeni katollisen kirkon manaajista on se että manaus toimii ainoastaan jos ''manattu'' yksilö oikeasti uskoo olevansa manattu ja että ainoa parannuskeino on katollisen kirkon manaajan rituaali. Todellisuudessa onnistuneet manaukset ovat mielestäni pelkkää Placebo-efektin tuotetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti