tiistai 3. helmikuuta 2015

Uskoon Tuleminen

Minun Mielipiteeni?

Uskoon Tuleminen tapahtuu usein kun ihminen kokee elämänsä aikana vastoinkäymisiä ja ainoa avun lähde ongelmiin on jonkinlainen ylempi tahto/voima. Tiede on todistanut että pelkkä usko voi jo saavuttaa muutoksia ihmiskehossa ja spontaani uskoontuleminen saattaa olla tarpeeksi pelastamaan ihmisen vaikeilta ajoilta.



Uskoon Tulemiseen liittyvää häpeää?

Kirkon ja teologian kannalta ei ole merkitystä sillä, millä tavalla ihminen on tullut uskoon. Näin sanoo Helsingin Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo, jonka mielestä kirkon kynnyksen pitää olla matala. Muusikko Kari Peitsamon mielestä uskoon tulemiseen liittyy myös häpeää. Kirkkoherra Teemu Laajasalo ja muusikko Kari Peitsamo kertoivat omasta uskostaan Aamu-tv:ssä. Laajasalo kertoi oman uskonsa perustuvan kasteeseen ja kotikasvatukseen.

- Mulla ei ole ollut painiskelua tai etsikkoaikoja, vaan olen ollut kodissa, joissa on luettu iltarukous ja mä olen käynyt Kaija-tädin pyhäkoulussa, Laajasalo kuvailee.

Papin uransa alkuaikoina Laajasalo pohti, voiko näin helposta Jumala- ja kirkkosuhteesta olla jopa haittaa, kun käy keskusteluja väkevästi uskoon tulleiden kanssa. Kirkon näkökulmasta sillä ei hänen mukaansa ole kuitenkaan väliä, miten ihminen uskon löytänyt.

Muusikko Kari Peitsamon mielestä niin sanotulla tapakristillisydelläkin on paikkansa, vaikka sanalla onkin ollut perinteisesti huono kaiku. Kirkko voi Peitsamon mukaan hyvin olla 2000-luvulla myös kulttuurisesti yhdistävä instituutio, joka myönteisellä tavalla pitää yllä tapakristillisyyttä.

Itse hän kertoo tulleensa uskoon vaivihkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti