sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Kohusaarnaaja Markku Veilo

Tatuoinnit ovat Demonien Portteja?

''Kun tatuoidaan, tulee siitä portti pahalle hengelle. Demoninen voima pääsee virtaamaan suoraan ihmisen kautta, koska hänellä on portit auki.'' näin  kohusaarnaaja Markku Veilo puhui tatuoinneista saarnassaan jonka hän julkaisi Youtubeen. Markku Veilo vieraili Radio Rockin Heikelä Korporaatiossa. Hän sanoi Radio Rockin haastattelussa yllättyneensä saarnansa saamasta huomiosta ja korosti, että hän ei halunnut hyökätä tatuointeja vastaan vaan halusi sen sijaan muun muassa selventää tatuointien taustoja.

Tatuointien Historiaa

Tatuointien historiaa on mahdotonta ajoittaa tarkkaan, mutta tatuoinnit on tunnettu eri kulttuureissa ympäri maailmaa vuosituhansien ajan. Esimerkiksi maailman parhaiten säilyneellä kivikautisella ihmisruumiilla, vuonna 1991 Alpeilta löytyneellä 5300 vuotta vanhalla jäämies Ötzillä oli tatuointeja.
Japanissa tatuoinnilla on pitkät perinteet. Nykyajan Japanissa tatuoinnit usein yhdistetään rikolliseen Yakuzaan, jonka jäsenillä on usein lähes koko vartalon peittävät tatuoinnit, jotka saa juuri ja juuri piiloon vaatteiden alle. Euroopassa tatuointeja harrastivat esimerkiksi keltit. Tatuoinnit palasivat Eurooppaan löytöretkeilijöiden mukana 1600- ja 1700-luvuilla. Merimiehet antoivat alkuasukkaiden tatuoida itseään ja toivat tatuoituja alkuasukkaita myös näytille Eurooppaan. 1800-luvulla tatuoinnit olivat muotia Euroopan kuninkaallisten keskuudessa, esimerkiksi Tanskan kuninkaalla Frederikillä oli tatuointi. 1920-luvulla tatuointien suosio laski länsimaissa, ja niitä harrastivat lähinnä rikolliset ja merimiehet.

Minun Mielipiteeni?

Lyhyesti sanottuna mielipiteeni on, että jos joku oikeasti uskoo että tatuoinnit ovat demonien portteja niin kannattaisi varmaankin hakeutua jonkinlaiseen hoitoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti